nieuws

Google bouwt datacenter

bouwbreed

Google bouwt datacenter

Google gaat in de Eemshaven (Groningen) een datacenter bouwen van 600 miljoen euro. De bouw gaat binnenkort van start.

Dat maakte minister Kamp van Economische Zaken bekend. Op het hoogtepunt van de bouwfase zal dit werk opleveren voor meer dan 1.000 mensen. De aannemers zijn reeds geselecteerd op basis van een aanbestedingsronde. Begin 2016 wordt het datacenter in gebruik genomen.

“Deze investering van Google laat zien dat het Noorden een aantrekkelijk gebied is om in te investeren”, zei minister Kamp dinsdag. “Er zijn goedopgeleide technici en bouwvakkers beschikbaar. Er ligt een betrouwbare energie- en ICT-infrastructuur. Er is ruimte om te bouwen. De komst van dit centrum is goed voor de regionale werkgelegenheid en economie.”

Zodra het datacenter operationeel is, zal het werkgelegenheid bieden aan meer dan 150 mensen in uiteenlopende fulltime functies, zowel intern als bij aannemers, zoals computertechnici, bouwkundigen, elektrotechnici, cateringmedewerkers en beveiligingspersoneel. Het nieuwe datacenter zal een aanvulling vormen op de bestaande, door Google gehuurde datacenter-faciliteit in de Eemshaven, die operationeel zal blijven.

Reageer op dit artikel