nieuws

Gewijzigde Breeam-NL sluit beter aan op praktijk

bouwbreed Premium

Gewijzigde Breeam-NL sluit beter aan op praktijk

De nieuwe Breeam-NL Nieuwbouw & Renovatie is duidelijker en gebruiksvriendelijker geworden, meldt de Dutch Green Building Council (DGBC) die deze regeling beheert.

Met de toevoeging van een aantal (technische) functies moet de beoordelingsrichtlijn ook beter aansluiten op de Nederlandse praktijk. In de nieuwe versie zijn meer dan 5000 wijzigingen doorgevoerd en ruim 300 wijzigingsvoorstellen vanuit de markt gehonoreerd. De DGBC verwacht daardoor minder discussies tussen de partijen die bij een project zijn betrokken. 

Toenemende interesse

In de nieuwe Breeam-NL staat onder meer hoe een luchtdichtheidsmeting moet worden uitgevoerd. De eisen zijn duidelijker geformuleerd om grote verschillen in kwaliteit en uitvoering te voorkomen. Voor thermografische metingen zijn de ontwerpspecificaties geformuleerd die moeten worden getoetst. De DGBC zegt een toenemende interesse te constateren voor een Breeam-certificaat.

Lees meer op: Nieuwe Breeam-NL moet beoordeling gemakkelijker maken.

Reageer op dit artikel