nieuws

Carrière: Ik houd ervan processen te doorgronden en optimaliseren’

bouwbreed

Eerder deze maand is Myrthe van de Gazelle (27) bij ingenieurs- en adviesbureau MWH begonnen als consultant voor overheidsdiensten. Ze is afkomstig van het ingenieursbureau Pacer, waaruit ze voor opdrachten onder meer gedetacheerd was bij Rijkswaterstaat en Ballast Nedam.

Vanwaar deze overstap?

“Eén van de HR-managers van MWH heeft me benaderd. Het bedrijf groeit en is sterk gericht op inhoud geven aan vernieuwing en ondernemerschap. Vooral die ambitie sprak me heel erg aan. Het duurde wel even voordat ik bij MWH begon, want ik vond het belangrijk om eerst mijn klus bij Rijkswaterstaat goed af te ronden.“

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Aan de Technische Universiteit in Delft heb ik de master Construction Management & Engineering afgerond. Daar heb ik veel geleerd op het gebied van project- en procesmanagement. Ik houd ervan processen te doorgronden en te optimaliseren. Ook vind ik het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Ik ben altijd op zoek naar oplossingen, heb een brede interesse en het enthousiasme om kansen op te pakken, maar ik ben vooral resultaatgericht.”

Wat gaat u precies doen?

“Ik ondersteun de senior accountmanager en samen geven wij het accountschap overheidsdiensten vorm. Hieronder vallen vakgebieden als dataverwerking, asset- en programmamanagement en project-, interim- en verandermanagement. Met dit team ontwikkelen, organiseren en implementeren we deze onderdelen bij verschillende organisaties. In de Nederlandse bouwwereld staat asset- en programmamanagement bijvoorbeeld nog in de kinderschoenen.

Wereldwijd hoort MWH bij de toonaangevende bedrijven op dit gebied, vanuit die kennis ondersteunen we opdrachtgevers bij zowel inhoudelijke als procesmatige vraagstukken. De taak van het accountschap is om dit breder onder de aandacht te brengen en te realiseren. Verder ben ik betrokken bij acquisitieteams om plannen en offertes op te stellen, om zo samen met dat team de opdrachten gegund te krijgen. En ik wil graag zelf bij de opdrachtgever aan de slag met een mooie klus op het gebied van programma- of projectmanagement.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Met mijn collega’s wil ik mooie kansen ontwikkelen. Persoonlijk wil ik mijn kennis en ervaring overdragen aan onze junioren en verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een team. Ik wil met mijn kennis, ervaring en mijn verrichte werk bijdragen aan de groei van MWH.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels