nieuws

Blok ontwijkt discussie over nieuwe bouwregels

bouwbreed Premium

Blok ontwijkt discussie over nieuwe bouwregels

Minister Blok vindt het te vroeg om een inhoudelijke discussie te voeren over nieuwe bouwregels. Dat liet hij vandaag doorschemeren in de Tweede Kamer.

De bouwregels gaan op de schop. De handhaving wordt anders en de “zwakke” positie van de consument moet sterker. Het is een ingrijpende wetgevingsoperatie die vriend en vijand al jaren bezighoudt.

Nog steeds is er veel kritiek. Ook tegen het huidige concept wetsvoorstel dat ter consultatie ligt tot 15 september is er behoorlijke weerstand. Zo wil de PvdA dat ook de overheid een oogje in het zeil houdt bij bouwwerken. Politiek vuurwerk bleef echter uit. Minister Blok vindt het te vroeg voor inhoudelijke discussies, omdat het conceptvoorstel nog ter consultatie ligt. PvdA’er Albert legde zich daar bij neer, hoewel hij zich enigszins zorgen maakt over de mist die er boven de markt blijft hangen. Bij het voor de bouw belangrijke debat waren drie Kamerleden aanwezig.

Reageer op dit artikel