nieuws

Balfour Beatty geeft winstwaarschuwing af

bouwbreed

Balfour Beatty geeft winstwaarschuwing af

De Britse bouwer Balfour Beatty heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het is de vijfde keer sinds 2012 dat het bedrijf alarm slaat.

Het concern voorziet door nieuwe afschrijvingen en projectverliezen een verlies van 75 miljoen Britse pond (96 miljoen euro) bij de bouwactiviteiten in Groot-Brittannië. Bij de overige onderdelen en in het buitenland meende Balfour wel grofweg in lijn te presteren met de eerder afgegeven verwachtingen.

De tijdelijk bestuursvoorzitter Steve Marshall heeft inmiddels zijn vertrek aangekondigd. In augustus sloeg Balfour Beatty fusievoorstellen van Carillion af. De samenvoeging had kunnen leiden tot de grootste bouwer van Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels