nieuws

Volledig vlakke glazen gevel; vier hoog zonder profielen of kozijnen

bouwbreed Premium

Volledig vlakke glazen gevel; vier hoog zonder profielen of kozijnen

Geen randjes of oneffenheden, geen profielen of kozijnen. Het is de droom van menig architect, want hoe strakker, hoe architectonischer. Gevelsysteem Iconic Skin van de Duitse leverancier Seele biedt nieuwe kansen om alles ‘weg te detailleren’.

Met de Iconic Skin kan een volledig vlakke glazen gevel worden gerealiseerd, met afwisselend transparante en opake (ondoorschijnende) vlakken.

De opake delen worden op het glas geprint met keramische lak en veroorzaken dus geen dikteverschillen. De architect kan zelf een patroon ontwerpen, binnen een aantal randvoorwaarden.

Zo moet langs de randen van elk paneel altijd 12 centimeter opaak worden u itgevoerd in de breedte en 25 in de hoogte.

De panelen meten standaard 320 bij 400 centimeter, maar kunnen worden uitgevoerd met een maximale omvang van 750 centimeter breed bij 320 hoog of van 320 centimeter breed bij 1500 hoog. Een maximum van vier verdiepingen, dus, waarbij de maxima zijn bepaald door de productiestraat.

De panelen worden aan elkaar gekoppeld met terugliggende profielen. De kieren worden afgedicht met epdm. Deuren en ramen worden eveneens kozijnloos geïntegreerd.

Elk gevelpaneel is van buiten naar binnen opgebouwd uit 6 millimeter voorgespannen glas, een luchtspouw van 16 millimeter, 8 millimeter veiligheidsglas, een luchtspouw van 100 millimeter en 6 millimeter hittebestendig veiligheidsglas. De architect kan zelf bepalen op welke kant van welk paneel hij zijn afbeeldingen laat drukken. Standaard wordt gedrukt op de spouwzijde van het buitenste en het binnenste blad.

Energiewaardes

De U-waardes van de gevel bedragen 0,2 W/m 2 K voor de opake delen en 0,8 W/m 2 K bij het transparante glas. Dit kan nog worden verbeterd door zonwering te laten integreren in de spouw. Deze is dan bereikbaar voor inspectie via speciale openingen in het binnenblad.

De gevel wordt standaard voorzien van ventilatie die de spouw ontlucht en daarmee condensvrij houdt. Aanvullend is het mogelijk om decentrale ventilatieunits te integreren, voor het binnenklimaat in het gebouw. Ook andere elektrische installaties kunnen in de opake delen worden verwerkt.

 

Foto

Reageer op dit artikel