nieuws

Vakbond: Stimuleer bouwsector nu

bouwbreed

Vakbond: Stimuleer bouwsector nu

Het kabinet en de gemeenten moeten nu vol inzetten op het stimuleren van de bouwsector. Dat zegt FNV Bouw in een reactie op de negatieve omzetcijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde.

Volgens de vakbond moet de btw-verlaging op arbeidskosten voor woningonderhoud worden gehandhaafd en is een infra-impuls nodig om Nederland als exportland overeind te houden in de toekomst. “Ook gemeenten kunnen nu echt aan de slag met het investeren in zorgwoningen, nu steeds meer zorgcomplexen de deuren moeten sluiten”, aldus vice-voorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw.

Steentje bijdragen

De bond ziet ook voldoende kansen om de verduurzaming van 1,4 miljoen huurwoningen aan te pakken. “Daaraan kunnen vele duizenden werkzoekende bouwvakkers hun steentje bijdragen.”

Maandag werd bekend dat de bouwomzet in het tweede kwartaal met 2,4 procent is gedaald. Vooral middelgrote en grote aannemers hebben het zwaar. Door het verlaagde btw-tarief op onderhoud wisten kleinere bouwbedrijven wel meer omzet te genereren.

Reageer op dit artikel