nieuws

Uneto-VNI: Installateurs optimistischer over markt

bouwbreed

Uneto-VNI: Installateurs optimistischer over markt

Installateurs zijn iets optimistischer over de markt geworden, blijkt uit een conjunctuurenquête van brancheorganisatie Uneto-VNI. Vooral installatiebedrijven in de woning- en utiliteitsbouw zijn positiever. Installateurs die actief zijn in de infra en industrie
zijn minder optimistisch.

Uit de rondvraag onder 450 leden van de vereniging blijkt dat de gemiddelde orderportefeuille in het derde kwartaal naar verwachting toeneemt met 0,2 maanden tot 5,3 maanden.

Een derde van de installateurs in de woningbouw verwacht het derde kwartaal een toename van de orderportefeuille van minimaal 2,5 procent. Ook het aantal offerteaanvragen neemt licht toe.

Over het prijsniveau zijn de ondernemers nog niet erg te spreken. Ten opzichte van het tweede kwartaal is nog geen verbetering van de prijzen te noteren.

Ook zijn ondernemers nog altijd terughoudend bij het aannemen van nieuwe mensen. Een derde van de respondenten verwacht echter in het derde kwartaal meer technisch personeel in te lenen. Ruim 20 procent van de ondervraagde ondernemers verwacht zelfs een toename van het aantal monteurs in loondienst.

Eerder deze week bleek uit de vertrouwensindicator van het Centraal Bureau voor de Statistiek nog dat het ondernemersvertrouwen in de bouw terugzakt. Dat komt vooral door een minder goed tweede kwartaal. Het vertrouwen is echter lang niet zo laag als in de voorgaande drie jaar.

Reageer op dit artikel