nieuws

Topdrukte windmolenbouwers in Duitsland

bouwbreed

Topdrukte windmolenbouwers in Duitsland

De bouw van windmolens op het land heeft in Duitsland een grote vlucht genomen. Het afgelopen halfjaar werd bij elkaar voor 1700 megawatt aan vermogen geïnstalleerd, ongeveer 66 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In de eerste helft van 2013 kwam er voor 1038 megawatt aan molens bij. Voor heel 2014 is de verwachting een uitbreiding met 3300-3700 megawatt, blijkt uit cijfers van de Duitse brancheorganisaties VDMA en BWE.

De bedrijfstak verklaart de explosieve toename in het afgelopen halfjaar uit het naar voren halen van investeringen door opdrachtgevers. Ze zouden dat doen uit vrees voor een naderende versobering van de subsidieregelingen.

Voor de langere termijn gaat de branche in Duitsland uit van een gestage groei met netto circa 2500 megawatt geïnstalleerd vermogen per jaar. Eind dit jaar zal het totale vermogen liggen op 37.000 megawatt, bijeengebracht door 26.000 molens. Hun aandeel in ’s lands totale elektriciteitsvoorziening komt uit op 10 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels