nieuws

Toch zonnepanelen op provinciekantoor

bouwbreed

De provincie Noord-Holland heeft 212 zonnepanelen op het dak van haar kantoor geplaatst. Bij de renovatie van het provinciekantoor in 2012 liet men de panelen achterwege, omdat de kosten niet tegen de baten opwogen. De infrastructuur is toen echter wel aangelegd. Inmiddels is de energieopbrengst van zonnepanelen hoger en de productie veel goedkoper; dus nu […]

De provincie Noord-Holland heeft 212 zonnepanelen op het dak van haar kantoor geplaatst. Bij de renovatie van het provinciekantoor in 2012 liet men de panelen achterwege, omdat de kosten niet tegen de baten opwogen. De infrastructuur is toen echter wel aangelegd. Inmiddels is de energieopbrengst van zonnepanelen hoger en de productie veel goedkoper; dus nu zijn ze alsnog aangeschaft. De 212 panelen leveren een jaarlijkse CO 2-reductie op van 26.998 kilogram en een energieopbrengst van 47.700 kilowattuur. Er zijn overal panelen geplaatst waar het dakoppervlak er geschikt voor is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels