nieuws

Strijd Arcadis en Nippon Koei om Hyder

bouwbreed

Strijd Arcadis en Nippon Koei om Hyder

Arcadis wordt opgejaagd door Nippon Koei. Ook de Japanners hebben hun oog laten vallen op het Britse ingenieursbureau Hyder en dat drijft de prijs op.

Voor Arcadis moet de inlijving van Hyder de grootste overname worden sinds het aantreden van de Schotse topman Neil McArthur. Met een bod van 650 pence per aandeel wil het Nederlandse ingenieursbureau een bedrag van 324 miljoen euro op tafel leggen. Het bestuur van Hyder ziet de komst van Arcadis wel zitten. Roet in het eten gooit echter Nippon Koei, dat een bod uitbrengt dat 30 pence per aandeel hoger ligt.

Hyder is met bijna 4500 medewerkers goed voor een jaaromzet van 300 miljoen pond, 375 miljoen euro. Het bureau richt zich op de thema’s verstedelijking, massavervoer en klimaatverandering. Ook water en energieschaarste behoren tot de speerpunten. Het bedrijf is in Azië (met 1900 medewerkers) sterk vertegenwoordigd in China, India en het Midden-Oosten. In Australië staan 841 mensen op de loonlijst. In Europa is Hyder present in thuisland Groot-Brittannië (1352 medewerkers) en Duitsland (374 medewerkers). 

 

 

Reageer op dit artikel