nieuws

Slechte funderingen in Rotterdamse wijken Kralingen en Crooswijk

bouwbreed

Woningen in de Rotterdamse wijken Kralingen en Crooswijk kampen met slechte funderingen. Dat blijkt uit het gebiedsplan Krachtig Kralingen-Crooswijk dat deze week is gepubliceerd. Om grip te krijgen op de problematiek moeten particuliere huiseigenaren worden ondersteund met leningen met een lage rente. Ook de corporaties die binnen de wijken werkzaam zijn, gaan de funderingsproblematiek in […]

Woningen in de Rotterdamse wijken Kralingen en Crooswijk kampen met slechte funderingen. Dat blijkt uit het gebiedsplan Krachtig Kralingen-Crooswijk dat deze week is gepubliceerd.

Om grip te krijgen op de problematiek moeten particuliere huiseigenaren worden ondersteund met leningen met een lage rente. Ook de corporaties die binnen de wijken werkzaam zijn, gaan de funderingsproblematiek in kaart brengen en maatregelen nemen. Verder wordt bij de woningen veel achterstallig onderhoud geconstateerd en is het woningaanbod eenzijdig. Om hierin verandering te brengen is sloop en nieuwbouw noodzakelijk. Daarbij is het van belang er voor te zorgen dat er meer koopwoningen en gezinswoningen verrijzen.

Reageer op dit artikel