nieuws

Quickscan maakt kwetsbaarheid wegen voor extreem weer inzichtelijk

bouwbreed Premium

Wegbeheerders kunnen vanaf oktober beschikken over een quickscan die inzichtelijk maakt welke delen van hun wegennet kwetsbaar zijn voor extreme weersomstandigheden. Hoewel het onderzoek zich richt op hoofdwegen, is de methode die beschikbaar komt ook goed toepasbaar voor een analyse van het onderliggende wegennet of andere typen infrastructuur. Samen met het KNMI is kennisinstituut Deltares […]

Wegbeheerders kunnen vanaf oktober beschikken over een quickscan die inzichtelijk maakt welke delen van hun wegennet kwetsbaar zijn voor extreme weersomstandigheden. Hoewel het onderzoek zich richt op hoofdwegen, is de methode die beschikbaar komt ook goed toepasbaar voor een analyse van het onderliggende wegennet of andere typen infrastructuur. Samen met het KNMI is kennisinstituut Deltares betrokken bij de ontwikkeling van de quickscan voor autowegen. Dat doen zij, samen met het Franse EGIS en het Zweedse SGI in opdracht van CEDR, de organisatie van alle wegbeheerders in Europa.

Reageer op dit artikel