nieuws

Orderboek Siemens 101 miljard euro

bouwbreed

Siemens is aan het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar begonnen met voor 101 miljard euro werk in portefeuille. Als de valuta-effecten buiten beschouwing blijven steeg de omzet met een procent tot 17,9 miljard euro.

De sector energie zakte qua omzet 8 procent terug tot 405 miljoen euro. De vooruitzichten zijn echter bijzonder goed want in de maanden april – juni werden 54 procent meer orders geschreven dan een jaar eerder. Bij energie ligt voor 57 miljard werk op de plank. De sector infrastructuur & steden laat herstel zien. Na het verlies van 23 miljoen in de eerste drie maanden van het jaar kon in het voor Siemens derde kwartaal 350 miljoen positief worden bijgeschreven. Het orderboek in de sector heeft een waarde van 30 miljard euro.

Reageer op dit artikel