nieuws

Koers Imtech duikt naar 44 cent

bouwbreed

Koers Imtech duikt naar 44 cent

De koers van Imtech heeft maandag een forse val gemaakt. Even voor tienen was het aandeel van de technische dienstverlener nog slechts 44 cent waard.

De nieuwe duikeling van Imtech is veroorzaakt door een publicatie waarin het Financieele Dagblad oud-topman René van der Bruggen verwijt vlak voor zijn afscheid  willens en wetens een uit de hand gelopen megaproject in Polen te hebben doorgedrukt. Een sleutelrol speelt daarbij een valse bankgarantie van de bank HSBC. Volgens het huidige bestuur van Imtech brengt de publicatie geen nieuws onder de zon. In een eerder uitgebracht rapport heeft het concern de fraude rond het 600 miljoen euro dure pretpark uitvoerig uit de doeken gedaan. Ingrepen volgden in Polen en Duitsland. Volgens Imtech was op concernniveau weliswaar sprake van mismanagement, maar is nergens aan het licht gekomen dat het oude bestuur frauduleus handelde. Even na het middaguur naderde de koers van Imtech de twee kwartjes. Tot maart schommelde de waarde van een aandeel rond de 2,10 euro.

 

Reageer op dit artikel