nieuws

Koch weg bij Bilfinger na winstwaarschuwing

bouwbreed Premium

Koch weg bij Bilfinger na winstwaarschuwing

Robert Koch stapt op na een tweede winstwaarschuwing bij Bilfinger. De bestuursvoorzitter voelt zich onvoldoende gesteund door delen van de raad van toezicht.

De neerwaartse bijstelling van de winstprognose betreft opnieuw de sector energie. In Zuid-Afrika lijdt Bilfinger op een project verlies. Op een omzet van 7,8 miljard zal de bouwgerelateerde dienstverlener uit Mannheim, moederbedrijf van het Haagse Tebodin, dit jaar naar verwachting een bruto winst maken van 240 tot 360 miljoen euro. Eerder kwam de raming 40 miljoen hoger uit. Netto hangt aan de verliezen in Zuid-Afrika een prijskaartje van 25 miljoen euro. De functie van Koch – oud-president van de Duitse deelstaat Hessen – wordt vanaf 11 augustus tot 31 mei 2015 overgenomen door commissaris en vorige topman Herbert Bodner.

“Voor een succesvolle onderneming als Bilfinger is berekenbaarheid op de kapitaalmarkt een belangrijk goed”, stelt Koch. “Door twee winstwaarschuwingen in korte tijd is het vertrouwen aangetast. Ik stel mijn positie beschikbaar om snel tot een normalisatie te komen. Dit niet in de laatste plaats ook omdat wezenlijke delen van de raad van toezicht en ik onvoldoende overeenstemming hebben over de te nemen maatregelen.”

De bruto winstmarge in de sector energie is teruggezakt tot 4 à 5 procent. 

Reageer op dit artikel