nieuws

Kabelproject 90 miljoen Boskalis en VolkerWessels

bouwbreed

Kabelproject 90 miljoen Boskalis en VolkerWessels

Boskalis en VolkerWessels hebben een opdracht van 90 miljoen euro binnengehaald om met 76 stroomkabels windturbines te verbinden. De order komt van een joint venture van Vattenfall en Stadtwerke München.

De opdracht is opgepikt door VSMC, een gezamenlijk bedrijf van Boskalis en VolkerWessels. Het project omvat zowel de levering van de installatie  als het begraven, aansluiten en testen van de stroomkabels. De werkzaamheden voor windpark Sandbank –  gelegen in de Duitse Bocht, in de zuidoostelijke Noordzee – zullen duren van augustus 2015 tot de zomer van 2016. De order past in de wijze waarop Boskalis probeert in te haken op de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen in de wereld: groei van de wereldhandel, toenemend energiegebruik en de klimaatverandering. Het windmolenproject hangt nauw samen met de wens tot meer opwekking van duurzame energie.  

 De 72 windturbines van windpark Sandbank hebben een gezamenlijk vermogen van 288 megawatt.

Reageer op dit artikel