nieuws

Installaties luchtsystemen op scholen nog steeds beneden de maat

bouwbreed

De kwaliteit van luchtinstallaties in scholen is bedroevend slecht. Frans Rasenberg, adviseur op het gebied van luchtkwaliteit op scholen, onderschrijft bij BNR Nieuwsradio de uitkomsten van een eerder evaluatierapport. Het Rijk investeerde 75 miljoen euro aan luchtinstallaties. Zo blijken de CO 2-meters onder de maat en ongeschikt voor scholen. Zij maken te veel geluid voor […]

De kwaliteit van luchtinstallaties in scholen is bedroevend slecht. Frans Rasenberg, adviseur op het gebied van luchtkwaliteit op scholen, onderschrijft bij BNR Nieuwsradio de uitkomsten van een eerder evaluatierapport. Het Rijk investeerde 75 miljoen euro aan luchtinstallaties. Zo blijken de CO 2-meters onder de maat en ongeschikt voor scholen. Zij maken te veel geluid voor in een klaslokaal of zijn berekend op basis van de bouwtechnische gegevens en niet op basis van het aantal leerlingen in een klas. In de ‘Evaluatie regelingen verbeteringen energiezuinigheid en binnenklimaat PO en VO’ stellen onderzoekers: “Het mechanische luchtsysteem is niet altijd goed geïnstalleerd, aangebracht of afgesteld. Ook zijn door de installateurs veelal geen eindmetingen verricht.”

Reageer op dit artikel