nieuws

Europese omzet CRH in de lift

bouwbreed Premium

Europese omzet CRH in de lift

CRH zag zijn omzet in het eerste halfjaar met 4 procent toenemen tot 8,3 miljard euro. De bedrijfsinkomsten in Europa stegen in vergelijking met de eerste zes maanden van 2013 met 7 procent.

Dat meldt de Ierse bouwmaterialenleverancier in zijn halfjaarverslag. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 27 procent toe tot 505 miljoen euro. Topman Albert Manifold schrijft de toename toe aan verbetering van de economische omstandigheden en beter weer.  

De groei in Europa is wel iets afgezwakt, merkt het bedrijf op. In de eerste vier maanden van het jaar groeiden de omzetten van de bouwmaterialenleverancier nog met 10 procent.  

Concurrerende markt

Het concern, dat in Nederland onder meer actief is als CRH Bouwmaterialen en CRH Structural (Alvon, Calduran en Dycore) meldt geen cijfers van zijn Nederlandse bedrijven. Het bedrijf stelt wel dat de Nederlandse betonmortelactiviteiten nog altijd last hebben van een concurrerende markt.  

Het bedrijf nam onlangs voor 11 miljoen euro drie bedrijven over. Zo werden de activiteiten van Slimline Buildings, ontwikkelaar en leverancier van het vloersystemen, ondergebracht bij CRH-dochter Dycore. 

Reageer op dit artikel