nieuws

EU akkoord met plannen voor groei-investeringen

bouwbreed

De Europese Commissie heeft een partnerschapsovereenkomst met Nederland goedgekeurd over de besteding van de gelden uit de structuur- en investeringsfondsen.

In de periode 2014-2020 krijgt Nederland 1,4 miljard uit die fondsen speciaal gericht op groei en banencreatie. Daarnaast krijgt ons land nog 607 miljoen voor plattelandsontwikkeling en 102 miljoen voor visserij en de maritieme sector.

Prioriteit wordt de komende jaren gegeven aan bevordering van onderzoeks- en innovatie-investeringen en een betere samenwerking tussen het mkb en de onderzoeksinstituten. Daarnaast gaat geld naar verbetering van de energie-efficiency en hernieuwbare energiebronnen.

In de vorige EU-begrotingsperiode kreeg Nederland nog 1,9 miljard uit de fondsen. Dat geld heeft onder meer 12.000 banen opgeleverd.

Reageer op dit artikel