nieuws

Zoektocht naar alternatieven snel internet

bouwbreed Premium

Zoektocht naar alternatieven snel internet

Gebieden die geen geld hebben voor de aanleg van snel internet moeten op zoek gaan naar alternatieven. Dat schrijft minister Kamp (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. Hij wijst op de mogelijkheden van onder meer straalverbindingen en draadloze aansluitnetwerken. De installatie hiervan is goedkoper en kan relatief snel gebeuren. De regio’s die hiervan gebruik moeten maken zijn in het bijzonder krimp- en plattelandsgebieden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Europa voor het aanleggen van breedband verbindingen 9,2 miljard euro zou uittrekken. Omdat dit bedrag is verlaagd tot 1 miljard, is er voor de Nederlandse buitengebieden vanuit Europa nauwelijks nog geld beschikbaar

Reageer op dit artikel