nieuws

Staalconstructie op sokkel Floriade

bouwbreed

Staalconstructie op sokkel Floriade

Aannemer A. Tuin uit Den Helder bouwt een staalconstructie op de sokkel die overgebleven is van de Floriade 2002 in Haarlemmermeer.

“We schilderen de stalen sokkel weer zwart en voorzien hem van een coating tegen graffiti”, licht projectleider Jurjen de Waal van A. Tuin uit. “De open staalconstructie, geleverd door Goudriaan, bestaat uit kokers en HEA-profielen, met willemsankers als windverbanden. Alles wordt gebout.”

Architect Mathias Lehner heeft de staalconstructie ontworpen in 2010, in opdracht van de Stichting Mainpoort en Groen. “Het bouwwerk is bedoeld als vriendelijk baken voor recreanten. Het is een kubus die naar boven toe taps toeloopt. De sokkel wordt weer toegankelijk. ‘s Nachts is de constructie verlicht met leds. De stroom komt van zonnepanelen.”

Reageer op dit artikel