nieuws

PEC monitort onweer

bouwbreed Premium

PEC Zwolle maakt zaterdag 26 juli gebruik van een geavanceerd waarschuwingssysteem om blikseminslagen te voorspellen. Vorig jaar werd de voetbalclub bij de open dag voor het nieuwe seizoen verrast door slecht weer.

PEC Zwolle maakt gebruik van de service die eerder dit jaar werd toegepast door de organisatoren van festival Pinkpop, ontwikkeld door Van der Heide, een Fries dochterbedrijf van ingenieursbureau Antea. Berekend worden de exacte inslag en het tijdstip van de inslagen in zones van 25 en 12 kilometer rond het stadion. Als concreet gevaar nadert, krijgt de organisatie waarschuwingen via email of sms. Tijdens Pinkpop werd opvallend nauwkeurig het naderende noodweer gevolgd om tijdig passende maatregelen te kunnen treffen.  

Reageer op dit artikel