nieuws

Opnieuw subsidie voor slachtoffers bouwcrisis

bouwbreed

Opnieuw subsidie voor slachtoffers bouwcrisis

De Europese Commissie trekt 1,6 miljoen euro uit het Europees Globaliseringsfonds (EGF) uit om 475 ontslagen werknemers in de bouwsector in Gelderland en Overijssel aan een nieuwe baan te helpen.

Nederland heeft steun aangevraagd voor 562 werknemers van circa 89 kleine en middelgrote bedrijven in de bouwsector die hun baan verloren. Met de subsidie worden de 475 werknemers die de grootste moeite hebben bij het vinden van nieuw werk geholpen.

Eerder werd door Europa al 2,1 miljoen euro uitgetrokken om werkloze bouwers in Gelderland aan het werk te helpen. Met de nieuwe subsidie wordt het vervolg op dat project – totale kosten: 2,7 miljoen euro – medegefinancierd.

Reageer op dit artikel