nieuws

Nieuwe norm voor veiligheidssystemen

bouwbreed

Nieuwe norm voor veiligheidssystemen

NEN 8131 regelt de gang van zaken rond inbraak- en overvalalarmsystemen die afgekort als I&OAS door het leven gaan. De eisen en aanbevelingen uit de NEN-norm gaan uit van onder meer de Europese normreeks voor alarmsystemen NEN-EN 50131 en de normreeks voor alarmtransmissiesystemen NEN-EN 50136.

NEN 8131 stelt eisen aan de prestaties van een I&OAS en de kwaliteit van de toegepaste componenten en geeft voorschriften en aanbevelingen voor het ontwerp van het systeem, zoals de aard en omvang van de detectie en de wijze van installatie. Ook de eisen voor inbedrijfstelling, de documentatie en het onderhoud van een I&OAS staan beschreven in de norm. De systeemeisen en eisen aan apparatuur zijn overgenomen uit de Europese normenreeksen. De eisen en aanbevelingen voor het proces van ontwerp, planning, installatie, bediening en onderhoud van I&OAS zijn deels ontleend aan NPR-CLC/TS 50131-7. De nieuwe NEN 8131 vervangt verouderde regelgeving voor elektronische beveiligingsmaatregelen, voor de installatie en het beheer en onderhoud.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels