nieuws

Nieuwe .7 serie Paus-shovels in ons land aangekomen

bouwbreed Premium

Nieuwe .7 serie Paus-shovels in ons land aangekomen

Tijdens de TKD in mei presenteerde Geert-Jan de Kok BV de prototypes van de nieuwe generatie Paus-shovels. De 55 serie is vanaf begin juli daadwerkelijk vervangen door de .7 serie. Er is nog meer naar de gebruiker geluisterd.

De .7 serie is wat betreft afmetingen nagenoeg het zelfde gebleven. Ook blijft de keuzen tussen arm, zwenkarm, telescoop en zwenktelescoop bestaan. De veranderingen liggen op het gebied van prestaties, uitstraling, ergonomie en milieu.

Prestaties en kinematiek

Bij het ontwikkelen van de .7 serie modellen is vooral geluisterd naar gebruikers. De hydrauliekopbrengst is verhoogd en de aansturing van de ventielen verder geoptimaliseerd. De 100 procent sper is onder het rijden in te schakelen. De nieuwe generatie hydraustatische transmissie is naar klantwens in te regelen voor optimale prestaties. Bij de TL en de TSL is de kop veranderd in een Z kinematieksysteem. De uitbreekkracht is met 400 kg vergroot.

Uitstraling en geluid

De vernieuwde motorkap zorgt voor een moderne uitstraling en heeft daarnaast de eigenschap zeer goed geluid te isoleren. Geclaimd wordt dat de machine de stilste is in zijn klasse. Ook voor de machinist is de machine stiller geworden door het buiten de cabine plaatsen van de orbitrol.

Zicht en ergonomie

De grote ramen zorgen voor goed zicht op de werkzaamheden en de omgeving. De slimme en goede ventilatie mogelijkheden voor een goedzicht en zorgen ervoor dat deze grote ramen schoon blijven. De zonneklep functioneert als “zonnebril”, waardoor bij een laagstaande zon het zicht goed blijft.

De schakelaars zijn allemaal naar de zijconsole verplaatst, terwijl alle meters op het digitale dashbord geplaatst zijn.

Milieu en motoren

Zeer belangrijk in deze tijd is de CO2-uitstoot. De nieuwe Deutz–motoren (60, 75 en 100 pk) voldoen volgens Paus ruimschoots aan de norm. Door de moderne hydraustatische transmissie en het hydraulieksysteem worden de prestaties verhoogt en de CO2-uitstoot verminderd.

Meer info: www.geert-jandekok.com.

Reageer op dit artikel