nieuws

NBBU laakt werkwijze van FNV Bouw

bouwbreed

De Nederlandse Bond van Bemiddelings en Uitzendondernemingen (NBBU) vindt het ongepast dat FNV Bouw en FNV Bondgenoten gisteren een petitie over ‘rommelcontracten’ bij een van haar leden heeft aangeboden en niet bij de brancheorganisatie zelf.

Dat laat NBBU-directeur Marco Bastian weten. “Dit lid (Aelbers Flexibele Personeelsdiensten, red) maakt geen deel uit van de cao-delegatie. Het zou zuiver zijn als de FNV zich met zijn protest richt tot de juiste organisatie.”

In de petitie roepen de bonden de uitzendbranche op een einde te maken aan nul-urencontracten en andere zogenoemde ‘rommelcontracten’. Bastian benadrukt juist dat de nieuwe NBBU-cao tegemoet komt aan die wens. “Het is de eerste flex-cao waarbinnen afspraken zijn gemaakt om een einde te maken aan nul-urencontracten. De cao verbetert de rechtspositie van uitzendkrachten en stimuleert de aandacht voor scholing.” FNV Bondgenoten weigerde in april voor de nieuwe cao te tekenen omdat daarin maximale flexibiliteit van de uitzendkrachten werd gevraagd zonder dat daar iets tegenover stond, aldus de vakbond.

Reageer op dit artikel