nieuws

Miljoenen voor energiebesparing

bouwbreed

De provincie Overijssel stelt 35 miljoen euro subsidie beschikbaar voor energiebesparing en voor de productie van nieuwe energie.

Het geld is beschikbaar voor corporaties. Deze kunnen tot 3 oktober hun verduurzamingsprojecten bij het fonds indienen. Het Energiefonds Overijssel dat de subsidies verstrekt, bestaat sinds begin 2013. Van de 100 miljoen euro die het energiefonds in de portefeuille had, is inmiddels 65 miljoen euro in de vorm van subsidie verstrekt. Het geld wordt besteed om 15.000 sociale huurwoningen te verduurzamen.

Naast de subsidie investeren corporaties zelf in energiebesparing zodat in totaal een bedrag van 137 miljoen euro is besteed. De resterende 35 miljoen euro worden zo ingezet dat woningcorporaties extra maatregelen kunnen nemen voor wat betreft energiebesparing. De projecten moeten ook zorgen voor werk. De vorige subsidieronde leverde 850 banen op in de bouw- en installatiebranche.

Reageer op dit artikel