nieuws

Miljoenen subsidie besparen energie

bouwbreed Premium

De provincie Overijssel stelt 35 miljoen euro subsidie beschikbaar voor energiebesparing en de productie van nieuwe energie.

Het geld is beschikbaar voor corporaties. Die kunnen tot 3 oktober hun verduurzamingsprojecten bij het fonds indienen. Het Energiefonds Overijssel dat de subsidies verstrekt bestaat sinds begin 2013. Van de 100 miljoen euro die het energiefonds in de portefeuille had, is inmiddels 65 miljoen euro in de vorm van subsidie verstrekt. Het geld wordt besteed om 15.000 sociale huurwoningen te verduurzamen.

Naast de subsidie investeren corporaties zelf in energiebesparing zodat in totaal een bedrag van 137 miljoen euro is besteed. De resterende 35 miljoen euro worden zo ingezet dat woningcorporaties extra maatregelen kunnen nemen voor wat betreft energiebesparing. De projecten moeten daarnaast de werkgelegenheid in de bouw stimuleren. De vorige subsidieronde leverde een jaar werk op voor 850 mensen uit de bouw- en installatiebranche.

Reageer op dit artikel