nieuws

Miljoenen nodig voor zoet water

bouwbreed

Voor het project Zoetwatervoorziening Oost-Nederland is 131 miljoen euro nodig. Dat maakt de provincie Overijssel bekend. Het geld wordt voor twee derde opgehoest door de provincie, gemeenten en waterschappen. Het resterende bedrag moet van de rijksoverheid komen. In het gebied zijn maatregelen nodig om perioden van droogte op te vangen. Daarom moet actie worden ondernomen […]

Voor het project Zoetwatervoorziening Oost-Nederland is 131 miljoen euro nodig.

Dat maakt de provincie Overijssel bekend. Het geld wordt voor twee derde opgehoest door de provincie, gemeenten en waterschappen. Het resterende bedrag moet van de rijksoverheid komen. In het gebied zijn maatregelen nodig om perioden van droogte op te vangen. Daarom moet actie worden ondernomen om water te sparen. Inmiddels zijn hiervoor voldoende plannen. Om deze ten uitvoer te brengen, tekenden verscheidene gemeenten en waterschappen een intentieverklaring. Ook is inmiddels onderzocht hoe de rijksoverheid hierbij steun kan bieden.

Reageer op dit artikel