nieuws

Laatste loodjes voor Middenduin

bouwbreed

Laatste loodjes voor Middenduin

De Vries & Van de Wiel uit Schagen lost op hoogzand voor Middenduin, een uitbreiding van Almere langs de IJmeerdijk. “Gebaggerd uit het IJsselmeer, uit de vaarweg tussen Amsterdam en Lemmer”, licht directeur Jan-Mark van Mastwijk toe.

“Het zand voldoet aan eisen van grofheid, in verband met voldoende doorlaatbaarheid.” Het grootste deel van de 500.000 kubieke meter zand, nodig voor vier terpen waarop drieduizend woningen gebouwd zullen worden, ligt al op zijn plaats. “We hebben drainage aangebracht, sloten verlegd en monitoren de zettingen. Als die geaccepteerd zijn, voeren we de riolering uit. Na de bouwvak”, aldus Van Mastwijk.

Middenduin maakt deel uit van Duin, een kunstmatig duinlandschap met een boulevard aan het IJmeer, eengezinswoningen en appartementen.

Reageer op dit artikel