nieuws

Kustlijn Camperduin

bouwbreed

Aannemerscombinatie Boskalis en Van Oord is begonnen met het storten van 30 miljoen kubieke meter zand. Dit zal op de Hondsbossche en Pettemer Zeewering worden aangebracht ter versterking van de kust. Voor het zeelichaam verrijst nieuw strand en duin. Er komt een strandlagune en een natuurzone. Per week wordt 250 meter nieuw strand aangelegd. De […]

Aannemerscombinatie Boskalis en Van Oord is begonnen met het storten van 30 miljoen kubieke meter zand. Dit zal op de Hondsbossche en Pettemer Zeewering worden aangebracht ter versterking van de kust. Voor het zeelichaam verrijst nieuw strand en duin. Er komt een strandlagune en een natuurzone. Per week wordt 250 meter nieuw strand aangelegd. De werkzaamheden duren tot eind van dit jaar. Het zand wordt met een sleephopperzuiger en een zandleiding op het strand gestort. Bulldozers schuiven het zand naar zijn plaats.Foto: Martin Mooij

Reageer op dit artikel