nieuws

Kas voor cherrytomaatjes

bouwbreed

De vraag naar cherry- en snacktomaatjes stijgt. Dat maakt de nieuwbouw van een kas van 5,8 hectare in het Friese Beetgum noodzakelijk. De kas van teler Cock van Overbeek van Gardener’s Pride heeft noviteiten op het gebied van energiebesparing, die voor het eerst op zo grote schaal worden toegepast. Dubbelwandige witte platen met luchtkamers aan […]

De vraag naar cherry- en snacktomaatjes stijgt. Dat maakt de nieuwbouw van een kas van 5,8 hectare in het Friese Beetgum noodzakelijk. De kas van teler Cock van Overbeek van Gardener’s Pride heeft noviteiten op het gebied van energiebesparing, die voor het eerst op zo grote schaal worden toegepast. Dubbelwandige witte platen met luchtkamers aan de zijkanten van de kassen zorgen tijdens winderige dagen voor minder afkoeling. Een speciale installatie zorgt ervoor dat het vocht in de warme lucht condenseert en opgevangen. Het gesloten systeem van de kassen zorgt voor afname van de CO 2 -uitstoot. Op de 7 meter hoge kolommen komt een dak op 22 graden met diffuus glas met anti-reflectiebehandeling. De investering in het project bedraagt 9 miljoen euro.Foto: Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels