nieuws

Isolatie tegen lawaai windmolens

bouwbreed Premium

Huiseigenaren van ongeveer vierhonderd woningen die vlakbij bestaande windmolens staan, kunnen subsidie krijgen om hun huis te isoleren tegen geluidsoverlast. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld (infrastructuur en milieu) in een brief aan de Tweede Kamer. Afhankelijk van het aantal gedupeerden bedraagt het subsidiebedrag maximaal 6,5 miljoen euro. De subsidieregeling wordt nog verder uitgewerkt. Door geluidsisolatie te […]

Huiseigenaren van ongeveer vierhonderd woningen die vlakbij bestaande windmolens staan, kunnen subsidie krijgen om hun huis te isoleren tegen geluidsoverlast. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld (infrastructuur en milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.

Afhankelijk van het aantal gedupeerden bedraagt het subsidiebedrag maximaal 6,5 miljoen euro. De subsidieregeling wordt nog verder uitgewerkt. Door geluidsisolatie te subsidiëren wil Mansveld de overlast die ontstaat door windmolens beperken.

Het gaat hierbij in het bijzonder om windmolens die vóór 2011 zijn geplaatst. Vanaf dat jaar geldt voor windmolens een nieuwe geluidsnorm die bepaalt dat ze minder geluid mogen produceren dan voorheen.

Vergunningen voor windmolens worden pas verstrekt als het geluid binnen deze norm blijft. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er veel belangstelling is om huizen naast windmolens te laten isoleren.

Reageer op dit artikel