nieuws

Fusie Van de Kreeke en Habets

bouwbreed

Habets Bouwgroep en het Belgisch-Nederlandse Van de Kreeke Bouw fuseren. De bedrijven verwachten de komende twee jaar omzetgroei van 10 procent, met name op de Belgische markt.

Habenu-Van de Kreeke verwacht vooral groei in België

De bouwers gaan samen Habenu-Van de Kreeke heten. Het nieuwe bedrijf is goed voor een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro. Habets is met een omzet van circa 20 miljoen euro de grootste van de twee. Het bouwconcern, dat in zowel Nederlands als Belgisch Limburg werkt, telt na de samensmelting honderd werknemers. De wegenbouwactiviteiten van Van de Kreeke gaan zelfstandig verder. Het personeel van beide bouwondernemingen is gisteren ingelicht.

De bedrijven fuseren omdat ze de komende jaren willen groeien, zegt René van de Mortel, die de nieuwe onderneming gaat leiden. In 2017 moet de omzet zeker 10 procent hoger zijn dan nu. “Vooral in België, waar nu nog geen derde van onze omzet vandaan komt, zien we kansen”, stelt de directeur. Momenteel zijn de bedrijven in België goed voor een omzet van zo’n 8 miljoen euro. “Dat wordt meer, verwachten wij. Met name als het gaat om onderhouds- en renovatiewerk.”

Bovendien hopen de bedrijven samen beter te kunnen profiteren van de verwachte groei van de markt. “We zien dat opdrachtgevers vaak geneigd zijn om te kiezen voor wat grotere partijen. Dat was voor ons een reden om schaalvergroting op te zoeken.”

Doorstaan

De fusie is niet ingegeven door de crisis, benadrukt de directeur. “We kijken juist over de crisis heen. Het feit dat we er nu nog allebei zijn, laat wel zien dat we de afgelopen jaren bovengemiddeld goed hebben doorstaan.”

Habets en Van de Kreeke vullen elkaar volgens Van de Mortel goed aan. Van de Kreeke richt zich bijvoorbeeld op de ontwikkeling van een conceptwoning. Zo is het bouwbedrijf met zes andere ondernemers uit België en Nederland betrokken bij het project Modlar. De partijen werken samen aan een concept waarbij een rijtjeshuis in acht dagen tijd gerenoveerd en energieneutraal gemaakt wordt. “Habets is meer een echte bouwer, een werker”, legt directeur uit. “Bovendien hebben we een sterke bouwservice afdeling.”

Samen zijn de bedrijven completer, wil de directeur maar zeggen. “En niet alleen als het gaat om woningen. Mocht de opdrachtgever vragen om infrastructurele oplossingen, dan kunnen we dat nu ook bieden. Van de Kreeke heeft een wegenbouwbedrijf.”

De bedrijven blijven werken vanuit Nuth in Nederlands Limburg en het Belgische Halen, waar ook Wegenbouw Van de Kreeke zit. In Nuth gaat Habenu-Van de Kreeke vanaf september dit jaar werken vanuit het huidige kantoor van Habets.

Reageer op dit artikel