nieuws

Friese bouwmarkt trekt aan concludeert bouwplantoetser

bouwbreed Premium

De Friese bouwmarkt trekt aan. Dat concludeert het Friese Hûs en Hiem dat adviesaanvragen over bouwplannen beoordeelt van 24 aangesloten Friese gemeenten op basis van halfjaarcijfers. Het afgelopen half jaar adviseerde de organisatie over 1889 bouwplannen. Dat is een stijging van 154 adviezen vergeleken met dezelfde periode in 2013. “Aangezien wij in een vroeg stadium […]

De Friese bouwmarkt trekt aan. Dat concludeert het Friese Hûs en Hiem dat adviesaanvragen over bouwplannen beoordeelt van 24 aangesloten Friese gemeenten op basis van halfjaarcijfers. Het afgelopen half jaar adviseerde de organisatie over 1889 bouwplannen. Dat is een stijging van 154 adviezen vergeleken met dezelfde periode in 2013. “Aangezien wij in een vroeg stadium adviseren over de bouwaanvragen zijn de gunstige halfjaarcijfers een signaal dat de Friese bouweconomie weer aantrekt”, meldt Hûs en Hiem. De toekomst ziet er ook voor het adviesorgaan zelf weer wat zonniger uit. De inkomsten zijn gestegen met 15 procent.

Reageer op dit artikel