nieuws

‘Even een moertje ophalen kost gauw een halve dag’

bouwbreed

‘Even een moertje ophalen kost gauw een halve dag’

Terwijl de bouw op zee nog moet beginnen, buigt Eneco Offshore zich al intensief over het toekomstig onderhoud van Luchterduinen. Er is veel geleerd van het prinses Amaliawindpark.

Een goede werkvoorbereiding is het halve werk. Als dat ergens opgaat is het volgens George Bakker van Eneco wel in de offshore. “Even een moertje ophalen dat je bent vergeten, kost gauw een halve dag. Je kunt dus maar zeker zorgen dat je voldoende moertjes bij je hebt. Beter is het om de bestaande moertjes goed te beschermen en nóg beter is het om te ontwerpen met zo min mogelijk boutjes en moertjes.” Met zijn collega’s buigt Bakker zich voortdurend over dit soort vraagstukken. Met de komst van Luchterduinen wordt er een aparte afdeling Eneco Wind Offshore Operations in het leven geroepen. Binnen die afdeling is Bakker verantwoordelijk voor het asset management.

 

In het prinses Amaliawindpark stopt de roestvorming onder de luchtdichte vloer in de monopiles automatisch door het opgebruiken van de zuurstof.

Foto’s: FS Workx.

Reageer op dit artikel