nieuws

Eerste volledig elektrisch aangedreven bevoorradingstruck in gebruik genomen

bouwbreed

Eerste volledig elektrisch aangedreven bevoorradingstruck in gebruik genomen

De Rooy Transport uit ’t Goy (Utrecht) heeft de eerste volledig elektrisch aangedreven bevoorradingstruck in gebruik genomen. Dat gebeurde in bijzijn van wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht.

Op de foto: Wethouder voor verkeer en vervoer, mobiliteit en duurzaamheid Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht toonde veel interesse in de elektrisch aangedreven truck van Peter de Rooy. “Dit soort initiatieven uit het bedrijfsleven zijn goed voor de luchtkwaliteit in binnensteden.”

Het bijzondere aan de elektrische 19 tonner is, dat De Rooy Transport hem gaat inzetten als mobiele hub om van daaruit zijn kleinere groengas distributieauto’s in de binnensteden van Utrecht, Houten en Amersfoort te bevoorraden. Die hoeven dan niet meer halverwege de dag terug naar de basis te rijden voor hun tweede ronde.

Speciale zijwand

De truck is voorzien van een speciale zijwand, waarmee de chauffeur in een handomdraai de hele laadbak vanaf de zijkant toegankelijk maakt. De truck zelf kreeg een extra accupakket voor een actieradius van 250 kilometer.

Op die manier denkt directeur Peter de Rooy het voertuig, na het bevoorraden van zijn distributietrucks, nog een keer in de middag en vroege avond te kunnen inzetten zonder dat de auto eerst aan de stekker moet.

Helemaal geen uitlaat

De Rooy kocht de elektrische Hytruck in het kader van het Proeftuinproject van het voormalig AgentschapNL. “Voor ons was het een logische stap voorwaarts. Wij rijden al tot volle tevredenheid met Groengas-trucks. We merken dat we daarmee niet alleen rendabel kunnen vervoeren maar ook veel additionele business aantrekken. Ik zie nu dat mijn prospects en klanten ook grote interesse hebben in een 100 procent uitstootloze auto. De 90 procent CO2-reductie die wij met onze groengasauto’s realiseren is al mooi. Maar helemaal niets uit de uitlaat is natuurlijk beter. Sterker nog: er zit niet eens een uitlaat op!”

Reageer op dit artikel