nieuws

Betonnen verhoging helpt buschauffeur

bouwbreed

Twee verhoogde betonplaten in het wegdek van een bushaltekom moeten ervoor zorgen dat de chauffeur dicht langs het perron kan parkeren en bovendien schadevrij weg kan rijden. Een proef in Rotterdam moet uitwijzen of de BusHub echt doet wat in theorie is uitgedacht. Bij veel haltes parkeert een buschauffeur vaak een flink stuk van de […]

Twee verhoogde betonplaten in het wegdek van een bushaltekom moeten ervoor zorgen dat de chauffeur dicht langs het perron kan parkeren en bovendien schadevrij weg kan rijden. Een proef in Rotterdam moet uitwijzen of de BusHub echt doet wat in theorie is uitgedacht.

Bij veel haltes parkeert een buschauffeur vaak een flink stuk van de halte, omdat hij bang is dat hij anders bij het wegrijden met de achterkant van de bus de verhoogde perronrand raakt. Maar hierdoor wordt het in- en uitstappen ernstig belemmerd. De betonnen verhoging zorgt ervoor dat bij het wegrijden de achterkant van de bus wordt opgetild.

> pagina 7: Schans zet bus strak langs perron

Reageer op dit artikel