nieuws

Bestekservice bevordert meervoudig dakgebruik

bouwbreed Premium

Bestekservice bevordert meervoudig dakgebruik

Promotor van meervoudig ruimtegebruik op daken Leven op Daken heeft een online bestekservice laten ontwikkelen voor alle soorten gebruiksdaken. Architecten en opdrachtgevers kunnen er (Stabu)bestekken mee maken voor de complete opbouwconstructie.

De bestekservice gaat uit van een stappenplan waarvoor BDA Dakadvies de producten en systemen heeft gekozen. Het ingenieursbureau controleert ook de uitvoering. Een keuzemenu wijst de gebruiker de weg. Verschillende keuzes worden met foto’s toegelicht zodat de gebruiker die een bepaald type dak niet kent ziet wat de bedoeling is. De dakbedekking wordt gekozen aan de hand van een levensduurverwachting van meer of minder dan 25 jaar. Het bestek voorziet ook in mogelijkheden voor detectie en signalering van onder meer lekken. Dat kan met onder meer het Smartex-systeem waarmee de gebruiker via zijn smartphone wordt geïnformeerd over mankementen aan de waterdichte laag.

De kans op lekken wordt zoveel mogelijk beperkt door drukvaste isolatiematerialen te gebruiken en een volledig verkleefde dakbedekking uit bitumen of EPDM. In warmdaken wordt volgens Leven op Daken steeds vaker een cementgebonden afschotisolatie toegepast. Dat bestaat uit cement met bolletjes polystyreen en isolerende blokken uit EPS of PIR. Leven op Daken is een samenwerkingsverband van bedrijven die daken geschikt maken voor meervoudig gebruik.

Reageer op dit artikel