nieuws

Akzo Nobel verkoopt 3 procent meer verf

bouwbreed

Akzo Nobel verkoopt 3 procent meer verf

Akzo Nobel verkocht in het tweede kwartaal 3 procent meer decoratieve verven. De groei komt vooral uit Azië en Europa.

De opbrengsten van de divisie verven daalden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 9 procent. De oorzaken liggen in valuta-effecten (de dure euro) en het afstoten van de bouwkleefstoffen aan het Duitse bedrijf Sika. In 2013 waren de bouwkleefstoffen met 550 medewerkers nog goed voor een omzet van 260 miljoen euro. 

In de eerste helft van het jaar daalde de omzet bij de tak decoratieve verven met 8 procent tot 1,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zakte met 18 procent  tot 119 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Ton Büchner is ondanks de krimpende omzet tevreden over zijn concern. “De cijfers van het tweede kwartaal illustreren onze focus op organische groei en efficiëntie. We zijn er in geslaagd om de volumes in alle drie de bedrijfsonderdelen te vergroten.”

Akzo Nobel zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 4 procent slinken tot 3,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 10 procent tot 353 miljoen. In de eerste helft van het jaar werd een omzet gerealiseerd van 7,1 miljard.   

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels