nieuws

Uit ledenenquête van Cumela blijkt: brandstofdiefstal loop spuigaten uit

bouwbreed Premium

Uit ledenenquête van Cumela blijkt: brandstofdiefstal loop spuigaten uit

Er wordt jaarlijks voor enkele miljoenen euro’s aan diesel gestolen en de overstap naar witte diesel heeft dat probleem alleen maar groter gemaakt, zo constateert Cumela Nederland.

Het was behoorlijk vroeg in de ochtend, maar de deelnemers aan de ontbijtsessie over brandstofbesparing en brandstofdiefstal van Cumela Nederland werden tijdens de TKD snel wakker geschud.

Directeur belangenbehartiging Michiel Pouwels had het over ‘schokkende’ cijfers, want de diefstal levert jaarlijks een kostenpost van enkele miljoenen euro op bij de Cumela-leden. Daarbij komen nog de herstelkosten van de aangerichte schade. En die kosten worden vaak niet vergoed door de verzekering, maar moeten door het bedrijf zelf worden opgehoest.

Dat blijkt uit de ledenenquête die Cumela Nederland onlangs heeft gehouden over dit onderwerp.

Dader onbekend

Een lastig punt is, dat in 80 procent van de gevallen de dader nooit bekend wordt. Even lastig is, dat het vaak om bekenden gaat, soms zelf om de eigen werknemers.

Volgens Herman Arissen, schadebehandelaar bij Cumela, speelt het probleem bij heel veel bedrijven en liggen de oplossingen soms voor de hand (zoals aftanken in de ochtend en niet’s avonds), maar zorgen simpele oplossingen soms voor grotere problemen. Het lijkt slim om een goed afsluitbare tankdop te gebruiken, maar soms snijden de dieven dan maar de hele hals eraf en is de schade veel groter.

Wat daarnaast ook erg is, de diefstal doet een deel van de beoogde brandstofbesparing weer teniet.

Meer info: www.cumela.nl.

Reageer op dit artikel