nieuws

Tiende editie Provada van start

bouwbreed

Tiende editie Provada van start

Maxime Verhagen heeft de tiende editie van de Provada geopend in de Amsterdam RAI. De voorzitter van Bouwend Nederland riep op tot sectoroverschrijdende samenwerking.

De Provada is het jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. Gedurende drie beursdagen treffen ontwikkelaars, beleggers, consultants, retailers, financiers, woningcorporaties, eindgebruikers en gemeenten elkaar om plannen, ideeën en visies met elkaar te delen.

Dagthema

Vandaag staat de Provada in het teken van het dagthema ‘herontwikkelen’. We hebben te maken met een realiteit waarin acht miljoen vierkante meter kantoren beschikbaar is voor nieuwe functies. Worden kantorenwijken de nieuwe woonwijken van Nederland of zijn andere functies, zoals hotels, geschikter? Ook de binnensteden veranderen. Corporaties gaan investeren in herstructurering van woonwijken. Qua winkelcentra staat een andere vraag centraal: gaat internet het winnen van de winkelcentra? En wat betekent dit voor de steden en kleine kernen? Er zijn meer dan 20 bijeenkomsten over het thema herontwikkelen waarbij deze vragen centraal staan.

Transformatieplein

Een belangrijk onderdeel van de Provada is het Transformatieplein, georganiseerd door Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect. Op dinsdag 3 en woensdag 4 juni pitchen hier diverse creatieve partners op leegstaand en kansrijk vastgoed. Dagvoorzitter tijdens het Transformatieplein is vandaag Rogier Rijkers, hoofdredacteur van Cobouw. Hij heeft het officiële startsein van het Transformatieplein gegeven, samen met Peter Jagers, algemeen directeur dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag en Eva Klein Schiphorst, directeur Transacties en Ontwikkeling Rijksvastgoedbedrijf.

Lees hier meer over de Provada 

Reageer op dit artikel