nieuws

Sluis op het droge

bouwbreed

De nieuwe betonnen sluis in Meerstad bij Groningen wordt op het droge gebouwd. Het bouwwerk vormt straks de verbinding tussen het Slochterdiep en het nog te graven Woldmeer. Het nieuwe woongebied tussen Groningen-Noord en Slochteren combineert wonen met natuur en recreatie. Het Woldmeer groeit met de verschillende woongebieden mee. De sluis wordt gebouwd door aannemer […]

De nieuwe betonnen sluis in Meerstad bij Groningen wordt op het droge gebouwd. Het bouwwerk vormt straks de verbinding tussen het Slochterdiep en het nog te graven Woldmeer. Het nieuwe woongebied tussen Groningen-Noord en Slochteren combineert wonen met natuur en recreatie. Het Woldmeer groeit met de verschillende woongebieden mee. De sluis wordt gebouwd door aannemer is J. J. de Vries uit Sneek. Een 110 meter lange wachtsteiger, remmingwerken en 100 meter damwand wordt door De Boer & De Groot Civiele Werken uit Harlingen/Workum aangelegd. Het ontwerp van de sluis is van ingenieursbureau Tauw in Deventer. Machinefabriek Emmen verzorgt de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.Foto: Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel