nieuws

‘Sloop van vastgoed is onvermijdelijk’

bouwbreed

‘Sloop van vastgoed is onvermijdelijk’

De overheid brengt 2, 7 miljoen vierkante meter vastgoed op de markt. Kansen te over voor projectontwikkelaars die willen investeren, vindt minister Blok. Rudy Stroink is het daarmee niet eens: “Sloop van zo’n 10 tot 30 procent van het vastgoed is onvermijdelijk”, zei hij tijdens het symposium ‘Diversiteit van leegstand’.

 

Over het essay dat architect en projectontwikkelaar Rudy Stroink schreef over de verkoop van overheidsgebouwen, leek minister Blok op het symposium in eerste instantie te spreken. Maar halverwege zijn speech kwam de aap uit de mouw: de minister vindt de conclusie van Stroink te somber. “Er is meer mogelijk dan we denken.”

Stroink schreef zijn essay op verzoek van het College van Rijksadviseurs. Het werkstuk heeft de lijvige titel: ‘De gevolgen van de verkoop van een grote portefeuille overheidsgebouwen en de argumenten voor een ander aanpak.’

Reageer op dit artikel