nieuws

Schroef met dubbele draad fixeert dak

bouwbreed Premium

Schroevenfabrikant Heco uit het Duitse Schramberg adviseert voor houten dakconstructies schroeven te gebruiken met een dubbele draad met een stijgende spoed in plaats van met een deeldraad. Proeven leren de producent dat een schroef met dubbele draad 115 procent meer draagkracht heeft dan een tellerkopschroef. Door de grotere draagkracht zijn voor hetzelfde resultaat minder schroeven […]

Schroevenfabrikant Heco uit het Duitse Schramberg adviseert voor houten dakconstructies schroeven te gebruiken met een dubbele draad met een stijgende spoed in plaats van met een deeldraad. Proeven leren de producent dat een schroef met dubbele draad 115 procent meer draagkracht heeft dan een tellerkopschroef. Door de grotere draagkracht zijn voor hetzelfde resultaat minder schroeven nodig. De schroef drukt tijdens de montage de twee bouwdelen op elkaar. Op deze manier ontstaat er geen spleet of kier en hoeft het hout niet eerst voorgeboord of voorgespannen te worden.

Reageer op dit artikel