nieuws

Renovatie Bouwcampus moet nog beginnen

bouwbreed Premium

De renovatie van de fysieke Bouwcampus is pas onlangs gegund aan Groenendijk PGN uit Dordrecht en de uitvoering begint vanaf 4 juli.

Desondanks verwachten de initiatiefnemers begin volgend jaar in het pand te trekken en worden geruchten over vertraging tegengesproken.

De Bouwcampus moet het inspirerende broeinest worden van meer dan honderd kennisinstituten, opdrachtgevers en bouwclubs bij elkaar. SBR, CURnet en het Centrum voor Ondergronds Bouwen trekken als eerste in het pand in de TU-wijk van Delft. Officieel is de campus al sinds 2013 virtueel in de lucht, maar in de praktijk gebeurt er nog bijzonder weinig.

Asbest en verouderde technische installaties zouden het opknappen van het oude Rijkswaterstaat-pand in de weg zitten. Het gebouw bevat zowel asbest als dertig jaar oude installaties, maar het eerste deel is 1 januari 2015 klaar voor gebruik, bezweert eigenaar TU Delft.

> pagina 2: Bouwcampus begint eindelijk vorm te krijgen

Reageer op dit artikel