nieuws

Portiek in vier dagen voorzien van nieuwe huid

bouwbreed

Portiek in vier dagen voorzien van nieuwe huid

Renoveren wordt erg gemakkelijk. Dat moet je wel concluderen als je beluistert wat er in de Stroomversnelling gebeurt. Vorige week is de eerste proefrenovatie in een portiekflat opgeleverd. Net als bij de grondgebonden voorgangers, waren de prefab gevel- en dakelementen ook hier in een vloek en een zucht geplaatst en hoefde niemand zijn huis uit.

 

De drie boven elkaar liggende appartementen hebben nu een wintertuin waar voorheen een terugliggend balkon was, beschikken over een politiekeurmerk veilig wonen, en zijn aangesloten op een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een zonneboilervat die in een algemene dienstruimte onder in het trappenhuis zijn geplaatst. Zo knabbelen de installaties niet aan de toch al schaarse woonruimte. Bovendien kunnen ze in afwezigheid van de bewoners worden onderhouden.

Bekijk hier het filmpje waarin Dura Vermeer de werkwijze toelicht. 

Reageer op dit artikel