nieuws

Pensioenfonds zzp’ers hoopt op tiende bouw-zelfstandigen

bouwbreed

Pensioenfonds zzp’ers hoopt op tiende bouw-zelfstandigen

Pensioenuitvoerder APG start volgend jaar met een pensioenfonds voor zelfstandigen. Voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw hoopt dat binnen twee jaar zo’n tien procent van de 60.000 tot 70.000 zzp’ers in de bouw deelneemt.

APG heeft met vier belangenorganisaties voor zzp’ers afspraken gemaakt over een “vrijwillig en flexibel” pensioenfonds. Deelnemers moeten straks jaarlijks 35 euro aan administratiekosten rekenen. Daarnaast dragen zij 0,35 procent van het belegde vermogen aan beleggingskosten af.

Het opgebouwde vermogen kan gebruikt worden als pensioenvoorziening, maar kan ook worden aangewend in het geval van arbeidsongeschiktheid.

Reageer op dit artikel