nieuws

Nederland pakt erosie aan in Bangladesh

bouwbreed

Het grootste eiland in de delta van Bangladesh krijgt Nederlandse hulp bij de bescherming van zijn kustlijn. Jaarlijks verdwijnt langs de 130 kilometer lange kustlijn aan de oostzijde van Bhola 5 tot 10 vierkante kilometer kostbare landbouwgrond in het water. Een consortium onder leiding van Royal HaskoningDHV ontwerpt samen met AGT en TechForce voor 1,3 […]

Het grootste eiland in de delta van Bangladesh krijgt Nederlandse hulp bij de bescherming van zijn kustlijn. Jaarlijks verdwijnt langs de 130 kilometer lange kustlijn aan de oostzijde van Bhola 5 tot 10 vierkante kilometer kostbare landbouwgrond in het water.

Een consortium onder leiding van Royal HaskoningDHV ontwerpt samen met AGT en TechForce voor 1,3 miljoen euro een systeem dat vroegtijdig waarschuwt voor dreigende erosie. Vervolgens zijn voor de fases uitvoering en onderhoud elk 22 miljoen nodig. De kosten worden gedragen door de Nederlandse en Bengaalse overheid. Op het eiland wonen 1,7 miljoen Bengalezen.

Reageer op dit artikel